Best kshilla podcasts we could find (Updated August 2017)
Related podcasts: Këshilla Religion Islamic Education Për Problemeve Tejkalimin Pushimeve Shfrytëzimin Udhëzime Abasit Drejtuar Bashkëshortore Drejtat Këshilla! Buqetë Myslimane Vendet Jetojnë Myslimanët  
Kshilla public [search 0]
show episodes
 
Z
Zman Kehilla LaKol
Weekly
 
Join us as we review and renew Torah that we learned together at the Beachwood Kehilla.
 
N
Një buqetë me këshilla!
Daily+
 
Kjo është një buqetë me këshilla që janë ndihmë për çdo besimtar në rrugën e kësaj bote. Këto porosi dhe këshilla janë nga më të ndryshmet duke filluar nga: qëllimi i muslimanit në jetë – e që është arritja e kënaqësisë së Allahut, pastaj rëndësia e drejtësisë, marrja me çështjet që janë në interes së tij dhe jo çështje të tjera, si dhe shumë këshilla të tjera të formuluara në mënyrë të bukur, të thjeshtë dhe tërheqëse.
 
K
Këshilla mbi tejkalimin e problemeve
 
Jeta në natyrshmërinë e saj ngërthen shumë probleme por, problem në tërë këtë është se si të menaxhohen ato. Muslimani duhet të insiston se si të jetë pjesë e zgjidhjes dhe jo pjesë e vetë problemit. Megjithatë për këtë duhen ndjekur disa hapa për të cilat edhe flet hoxha i nderuar në këtë ligjëratë.
 
K
Këshilla e Pejgamberit (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) drejtuar Ibn Abasit
 
Kjo ligjëratë është koment i hadithit të njohur të cilin e transmeton Ibn Abasi e teksti i tij fillon me fjalët: “O djalosh, Ruaje Allahun (fenë e Allahut), që Ai të të ruaj ty ..” Hoxha i nderuar në komentin e tij sqaron urtësitë, porositë, udhëzimet dhe dobitë të cilat i përmban ky hadith.
 
K
Këshilla për myslimanët që jetojnë në vendet jo myslimane
 
Në këtë ligjëratë hoxha i nderuar jep këshilla atyre që jetojnë në vendet jo islame në mënyrë që ta ruajnë veten dhe familjet e tyre nga problemet me të cilat ballafaqohen.
 
T
Tempulli i Shëndetit
Weekly+
 
Tempulli i Shëndetit, një rubrikë e Radio “Ejani” sjell për dëgjuesin shqiptar metodat dhe praktikat e Mjekësisë 5000-vjeçare Kineze, përfshi artin kinez të masazhit, akupunkturën, hedhjen e kupave, barnat e lashta, konceptet e yin-yang, meridianët, këshilla si të mposhtim sëmundjet dhe sugjerimet e mjekëve kinezë. Në këtë format sjellim dhe këshilla mbi ushqimet, zbulimet me të fundit shkencore për shëndetin si dhe sugjerime për parandalimin e sëmundjeve.
 
T
Të drejtat bashkëshortore
Daily+
 
Në vazhdën e serisë së ligjëratave rreth ‘Artit të komunikimit’ hoxha i nderuar Ahmed Kalaja jep këshilla dhe udhëzime të shoqëruara me shembuj, të cilat çojnë drejt një familje të lumtur ku njihen dhe respektohen të drejtat bashkëshortore. Në masë të madhe këto këshilla lidhen me artin e komunikimit ndërmjet njerëzve dhe rezultojnë me lumturi dhe harmoni në familje.
 
U
Udhëzime për shfrytëzimin e pushimeve
 
Pushimet në përgjithësi janë pjesa më e lirë e jetës së njeriut. Prandaj këshilla dhe idetë për shfrytëzimin e kësaj pjese të jetës së tij është shumë me rëndësi. Kjo ligjëratë mundohet të jetë çelës i hapjes së shtigjeve të ideve për mbushjen e kësaj kohe me diçka që e kënaq Allahun e lartësuar.
 
P
Pse nuk falesh?
Daily+
 
Në këtë ligjëratë hoxha Enis Rama flet rreth namazit, rëndësisë dhe peshës së tij në Islam. Iu drejtohet atyre që pretendojnë Islamin dhe namazi nuk është pjesë e jetës së tyre me këshilla dhe sqarime se Islami nuk qëndron pa namaz dhe pa iu nënshtruar Allahut të lartësuar. Si dhe flet për lumturinë, krenarinë dhe shpëtimin në këtë botë dhe tjetrën që i sjell myslimanit namazi.
 
Loading …
show series
 
Dhjami në zonën e barkut është një problem për shumicën e femrave sot. Por shumë dhjam (ose trupi në formën e mollës) shton rrezikun për shumë probleme shëndetësore si diabet, sëmundje zemre, tension të lartë gjaku, madje dhe disa tipe kanceresh. Dhjami në zonën rreth barkut mund të jetë genetike, ose të vijë si pasojë e jetës së pashëndetshme ...…
 
 
00:44 John McPineapple – "Those Airplanes (Hayley Williams vs. Kabuto The Python)" (content warning) 03:41 Talking / KingTiger – "The Light at the End (Club Edit)" 04:20 Ultraklystron – "Crossover Mutation" 08:29 Wax Audio – "Breathe and Destroy (Mertallica + The Prodigy)" (content warning) 12:28 The Darkest of the Hillside Thickets – "The Grea ...…
 
Welcome everyone to episode one hundred and sixteen of This Week in Kpop. In this episode, Josh and Stephen talk about Korean R&B. We swear we still like Kpop! Consider donating to us on Patreon (http://www.patreon.com/thisweekinkpop) or Paypal (http://paypal.me/thisweekinkpop). Music Videos of the Episode: (01:25) Samuel Seo, Qim Isle - Mango ...…
 
Self-assisted suicide in Halacha and other contemporary medical Shailos with Rabbi Yaakov Feitman - Rav of Kehillas Bais Yehudah Tzvi, Cedarhurst NY with Rabbi Jason Weiner - Senior Rabbi Cedars-Sinai Medical Center, President of the Southern California Board of Rabbis מראי מקומות
 
Visiting the Pope in Halacha with Rabbi Yaakov Feitman - Rav of Kehillas Bais Yehudah Tzvi, Cedarhurst NY with Rabbi Aron Lankry - Rav of Ohr Chaim Learning Center with Rabbi Isser Zalman Weisberg - Appointed researcher of the Rebbe's writings A clip from Rav Gifter on meeting with the pope The Halacha and Hashkafa and Jewish history of visitin ...…
 
Visiting the Pope in Halacha with Rabbi Yaakov Feitman - Rav of Kehillas Bais Yehudah Tzvi, Cedarhurst NY with Rabbi Aron Lankry - Rav of Ohr Chaim Learning Center with Rabbi Isser Zalman Weisberg - Appointed researcher of the Rebbe's writings A clip from Rav Gifter on meeting with the pope The Halacha and Hashkafa and Jewish history of visitin ...…
 
Biseda ka efekte çudibërëse: t'ia besosh tjetrit mendimet, brengat dhe gjendjet shpirtërore kjo do të thotë ta zbusësh tendosjen tënde, ta ndihmosh veten të mos ndjehesh vetëm dhe të përballosh më lehtë vështirësitë... Kjo është një lojë zbavitëse, por njëherësh edhe serioze, por asnjëherë humbje kohe. Llomotitja është gati një lloj arti, i cil ...…
 
Welcome to Destination Linux Episode 05 Back To Basics for 1-14-17 Truly sad news from Ikey Doherty “Solus won’t ever have the AUR” We discuss breaking down GNU/Linux into its simplest form Adding PPA’s or Repositories and the example we used was adding the Brisk Menu to Ubuntu. News KDE Neon Invites Users to Test Drive the Latest Wayland ISO w ...…
 
Welcome to Destination Linux Episode 05 Back To Basics for 1-14-17 Truly sad news from Ikey Doherty “Solus won’t ever have the AUR” We discuss breaking down GNU/Linux into its simplest form Adding PPA’s or Repositories and the example we used was adding the Brisk Menu to Ubuntu. News KDE Neon Invites Users to Test Drive the Latest Wayland ISO w ...…
 
Welcome to Destination Linux Episode 05 Back To Basics for 1-14-17 Truly sad news from Ikey Doherty “Solus won’t ever have the AUR” We discuss breaking down GNU/Linux into its simplest form Adding PPA’s or Repositories and the example we used was adding the Brisk Menu to Ubuntu. News KDE Neon Invites Users to Test Drive the Latest Wayland ISO w ...…
 
Get Out There | 02 Hunting In Eastern Oregon Robert Biscarret and Billy Newman Robert tells his story of deer hunting in eastern Oregon. Get Out There Podcast billynewmanphoto.com Get Out There Podcast billynewmanphoto.com billynewmanphoto.com hey what’s going on my name is Billy Newman i’m here with robert fisk arete how you doing Robert hey I ...…
 
On this Episode of the Manhood Podcast we welcome in Christian Recording Artist Ish Illa to speak on how God moved in his life and how God is using him with his artistry. We also discuss the recent Grammy Winning Artist Chance the rapper and so much more!
 
Antibiotikë natyralë: bimë aromatike , mjekues të vërtetë Përdorimi pa kriter i antibiotikëve shihet si një nga "vrasësit" e fëmijëve, të rriturve dhe moshave të treta. Kjo është një temë mjaft e diskutuar në botë, dhe pothuajse është i njëjti problem kudo. Përdorimi në masë i antibiotikëve! Ekspertët vënë gishtin drejt institucioneve përkatëse ...…
 
Hani më pak, meditoni më shumë Mos hani darkë pas orës 18:00 Bëhuni më pak mishngrënës Çelësi i dietës së Budës qëndron tek kufizimi i kohës se të ngrenit: psh në vend që të shqetësoheni se çfarë apo sa të hani, dieta ju kërkon që të përqëndroheni në atë që hani dhe të ngushtoni kohën e të ngrënit deri në 9 orë. Studimet tek minjtë dhe njerëzit ...…
 
00:45 Helen Arney – "Last First Date" (content warning) 02:59 Talking / DDRKirby(ISQ) – "Matrimony Mixset" 03:39 Ben Double M – "I Want Your Digital Love" 07:02 Illbotz – "Naughty Party" (content warning) 10:07 XPRTNovice – "You Dirty, You Nasty, But You Mine" 13:13 Uncle Monsterface – "Kill Your Boyfriend" (content warning) 15:43 More talking ...…
 
Speed
Series preference
1x
1x
Volume
100%
/

Google login Twitter login Classic login