Kumara public
[search 0]
More

Download the App!

show episodes
 
Welcome to The Chishiki podcast, with your hosts, Kumara Raghavendra and Vikas Sridhar. In this podcast, each week, we explore a topic that has been on our minds in relative depth. These could be anything that we found interesting, learnt from or simply felt would be a good conversation for us. Kumara has worked in Product Management at Amazon, Careem (Uber), Booking.com, Flipkart, Practo and Reliance Jio Vikas has worked in Product Management at Mindgeek, Toptal and Ola Cabs
 
Take your inner being to the outer limits! The Cosmic Coffee Break brings you quick, powerful ways to improve your life. Lumari channels the wisdom of the universe and leads you in beautiful meditations with music and blessing. She creates the sacred space where you can shift into higher levels consciousness – just by listening. Her teachings, guidance and meditations support your personal growth, spirituality, prosperity, fulfillment and success to help you flourish in all areas of your lif ...
 
Welcome to Ithihasa, an Indic History Podcast that explores India’s past. I will take you back in time to examine what I think has either been overlooked or misunderstood. I want to nudge People and make them appreciate our past. Want them to be surprised by the fact that the world today isn't much different from the past. And to explore it in a way that hopefully enlightens us. This is my humble attempt to make it easier for you, to learn India's past in small yet manageable chunks and come ...
 
Loading …
show series
 
Dengan semakin banyaknya putusan pengadilan yang memenangkan perkara atas gugatan terkait lingkungan dan perubahan iklim, para pelaku usaha sebenernya harus benar-benar memperhatikan kebijakan dampak perubahan iklim pada usahanya karena saat ini potensi liabilitasnya semakin nyata. Baru-baru ini aja, pengadilan negeri Jakarta Pusat mengabulkan guga…
 
The 1st Emperor of the Saluva Dynasty, Saluva Narasimha died in about the year 1490 CE, without enjoying the power and position for long, leaving two minor sons behind him. Placing the kingdom under the charge of his trusted lieutenant, Tuluva Narasa Nayaka as a regent. When Narasanayaka raised the eldest of the princes to the throne, Timmaraja opp…
 
Sejak beberapa tahun terakhir, aku sama aldy lumayan sering baca and mantengin konten-konten seputar FIRE, Financial Independent and Retire Early. Jadi FIRE ini tuh ada komunitasnya sendiri yang intinya orang-orang yang kerja keras untuk nabung 70% dari pendapatannya untuk diinvestasiin ke reksadana index sampe jumlah tertentu, yang akhirnya membua…
 
Supaya rumah kita lebih ramah lingkungan, selain memilah dan mengurangi sampah dan menghemat energi, rumah kita juga harus memperhatikan sistem sanitasinya karena sanitasi yang buruk bisa mencemari air dan lingkungan serta berpotensi menimbulkan penyakit! Jadi, gimana sistem sanitasi yang benar supaya rumah kita jadi ramah lingkungan? Yuk, dengarka…
 
Bulksource adalah toko bahan makanan ramah lingkungan (eco-grocery) yang menghadirkan konsep belanja ramah lingkungan dan zero waste. Sedikit berbeda dengan minimarket pada umumnya, store ini menjual kebutuhan sehari-hari mulai dari makanan, sampai produk kesehatan tanpa menggunakan kemasan. Store ini menyediakan barang-barang yang sehat & berkelan…
 
The Sangamas were imploding due to a series of incompetent successors after the death of the Great Devaraya II. The Empire was literally teetering at the edge and shrinking from all sides, while its enemies and opportunistic rebels reared their heads sensing the vulnerability of the Imperial Structure at the Capital. And there was a dramatic civil …
 
Air adalah sumber kehidupan, kita pasti ga bisa jauh-jauh dari air, baik untuk yang diminum maupun urusan kamar mandi, karena air adalah kebutuhan dasar manusia. Tapi ternyata menurut data Survey Kualitas Air Minum Rumah Tangga Kementerian Kesehatan (SKAM RT) dan Badan Pusat Statistik saat ini baru ada rata-rata sekitar 11 dari 100 rumah tangga di …
 
Minggu ini kami punya episode baru bareng Soraya Cassandra, co-founder dari Kebun Kumara. Mudah-mudahan kalian udah cukup familiar yah, tapi yang belum tau, Kebun Kumara adalah sebuah usaha (yes, they are a solid business!!!) yang punya menawarkan beberapa jasa, antara lain workshop / edukasi, menyediakan benih tanaman serta landscape design. Kami …
 
Get out of Thought Chaos and Discover your different thought expressions. Create Clear Minded Focus is meaningful practice helps you shift your thinking and attention in new and powerful ways. It’s the perfect time to discover, recognize and organize your ‘Thought Chaos.’ This helps you understand your ‘thought popcorn’ and get really clear in your…
 
The great Emperor Devaraya II had passed away, his inexperienced and not so talented successor Mallikarjuna Raya had ascended the throne. And the dark clouds of war were already hovering around Vijayanagara. It’s arch rivals, the Bahamanis and Gajapatis were more than eager to commence a pincer move to finish it off with their opportunistic allianc…
 
Setelah hampir 3 tahun bikin konten buat Cleanomic sambil belajar berbagai hal untuk peduli lingkungan, gue sadar bahwa sebenernya tuh semua berawal dari rumah kita sendiri. Banyaaak banget yang bisa kita kerjain di rumah lho, dan ga cuman seputar persampahan doang, tapi berbagai aspek lainnya. Cassandra punya startup yang kerjanya membangun rumah …
 
Awal tahun 2020, passs....banget sebelum coronces merebak dan Jakarta akhirnya lockdown, Cleanomic sempet bikin acara nobar Film Semesta bareng 7 komunitas peduli lingkungan di Jakarta. Sebenernya, acara ini berawal dari komen di instagram post-nya Nicholas Saputra, dia merupakan salah satu produser film ini by the way, dan akhirnya berentet dan ja…
 
You are here to express the brilliance of the universe through You! “Getting Into The Flow,” is creating an alignment with the 3 aspects of sacred energy: Soul Energy, Field Energy and Personal Creation Energy. This helps you to express the brilliance of the universe through You, and through Your Divine Higher Purpose. In this episode of the Cosmic…
 
Yet another war between the Vijayanagara and Bahamani had ended, but it was followed by a brutal famine throughout the Deccan and Karnataka that distressed the populations of both the kingdoms up until 1424 CE for two long years. In spite of these setbacks, Vijayanagara soon recovered its strength, making Devaraya I and his successor Devaraya II's …
 
Berdasarkan data Kementerian Perindustrian, sektor kosmetik tumbuh signifikan pada 2020 yaitu sebesar 9,39 persen. Ini fakta menarik karena tahun 2020 orang kan banyak wfh tapi ternyata make-up tetep harus on-point nih buat zoom session. Which is a good news karena artinya ekonomi masih berjalan. Karena di podcast ini kita ngebahas seputar bisnis y…
 
Saat ini mayoritas rumah di Indonesia mengalirkan air limbah rumah tangga hasil dari kegiatan cuci mencuci (cuci piring, mandi, laundry dll) langsung ke selokan ataupun badan air lain yang ada disekitarnya tanpa proses pengolahan terlebih dahulu. Air limbah jenis ini, yang disebut juga sebagai grey water, mempunyai kandungan organik yang tinggi, mi…
 
What's the first thing you have in mind when you hear the word vegan, vegetarian or plant based? For me, it's burgreens and green rebels food. Although, I'm not a vegan, but I'm huggeee fan of their brand and products. Burgreen adalah plant-based brand yang dibangun oleh Helga dan Max, vegan power couple, sejak November 2013. Mereka pertama kali me…
 
Mba Nadya ini juara banget sih, kebayang ga sih dia bangun bisnis warung nasi peda ini pas dia lagi baru aja lahiran anak pertamanya, masih kerja di kantoran, sambil kerja juga di kantor temennya di bidang creative agency, PLUS sambi S2 jugak. Luwarrrr biasaa banget! NPP adalah bisnis warung yang dirintis oleh Mba Nadya sejak tiga tahun lalu dan me…
 
Indonesia merupakan negara yang mayoritas wilayahnya adalah 70% terdiri dari laut dan 30% daratan, tapi berapa banyak temen lo yang profesinya nelayan atau bergerak di bidang maritim? Berapa banyak startup yang ngembangin teknologi untuk industri ini? Ga banyak lho, padahal potensi #CuanLestari-nya besar banget! Di episode kali ini, kita mau ngobro…
 
a brand new season of Cleanomic Radio, a podcast show that is dedicated to green entrepreneurs, conscious consumers, and everyone in between who has the aspiration to create a clean and thriving economy. This podcast is all bout conversations with Indonesian innovators, entrepreneurs, professionals, policymaker, campaigners, and sustainable enthusi…
 
Mother Earth Connection Meditation Let's celebrate and honor our dear planet! Lumari's Mother Earth Connection Meditation is a simple and profound practice to thank and bless Mother Earth, Gaia, with each step you take. Imagine walking anywhere and thanking and blessing Mother Earth with each step, and practicing the Mother Earth Connection Meditat…
 
The breathing room and crucial buffer that DevaRaya II’s reign provided to the Empire cannot be understated. His rule had prevented it from being eaten up by its rivals, the Gajapatis and Bahmanis, who were eagerly waiting to carve it up for themselves. And it is exactly for this reason that I will be dedicating some time to the under appreciated r…
 
We are shifting and transmuting certain conditions of outer world activity that are not aligned to human evolution. These are the activities of a vicious and destructive agenda that violate the sanctity of the human spirit. These forces of darkness HAVE NO POWER! As the stewards of Earth, we can command them out of our world, swiftly and forever.…
 
Welcome to Ithihasa, a Indic History Podcast and you are listening to Episode 42 of the Season Vijayanagara and the 1st full length episode of 2021. With this we resume our exploration of the Mighty Vijayanagara Empire’s rich history. Today we will be embarking on yet another mini-series that will delve in depth into a very interesting chapter of b…
 
2020 has been an eventful year that most of us wish never happened in first place. The economic and human devastation that transpired across the globe so rapidly due to this deadly pandemic; is a grim reminder to each one of us to not take our fragile life, peace, material luxuries and the semblance of order in our daily lives for granted. So to al…
 
Loading …

Quick Reference Guide

Copyright 2021 | Sitemap | Privacy Policy | Terms of Service
Google login Twitter login Classic login