Best ndaj podcasts we could find (Updated December 2017)
Related podcasts: Islamic Religion Education (sal-lallahu Alejhi Sel-lem) Arsimimit Edukimit Burim Kënaqur Qoftë (allahu Besimtarëve Nënat Natyrore Katastrofave Besimtarit Qëndrimi Islamit Shërbejmë  
Ndaj public [search 0]
show episodes
 
Q
Qëndrimi i besimtarit ndaj katastrofave natyrore
 
Kjo ligjëratë është mbajtur pas ndodhisë së tmerrshme të Tsunamit. Përmes saj, hoxha i nderuar, përkujton besimtarët se si duhet të jetë qëndrimi i tyre karshi këtyre katastrofave ku përpos faljes dhe pendimit duhet të ndalen gjithashtu të meditojnë dhe të marrin mësime. Kjo ligjëratë përmban ajete dhe hadithe të shumta të cilat e trajtojnë një tematikë kaq të rëndësishme dhe të ndjeshme për besimtarët.
 
D
Dashuria ndaj Pejgamberit (alejhis salatu ves selam)
 
Në këtë incizim, hoxha i nderuar flet për dashurinë ndaj Pejgamberit (alejhis salatu ves selam), shembujt nga gjeneratat e para për këtë dashuri dhe si duhet të manifestohet ajo në jetën e myslimanit.
 
O
Obligimi i muslimanit ndaj të Dërguarit të Allahut (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem)
 
Përmes kësaj ligjërate hoxha i nderuar sqaron obligimin e muslimanëve ndaj të Dërguarit të Allahut (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) dhe se çka duhet të veprojnë ata për të shprehur dashurinë, lojalitetin dhe përkrahjen ndaj tij.
 
S
Si t’i shërbejmë Islamit
Daily+
 
Njeriu duhet të jetë falënderues ndaj Allahut për të mirat ndaj Tij e sidomos që e ka larguar nga devijimi në udhëzim. Falënderimi dikton të jemi në shërbim të Islamit, ku me fjalë dhe vepër, do t’ua komunikojmë të tjerëve Islamin dhe mirësitë e tij. E kjo është edhe porosia e kësaj ligjërate.
 
N
Nënat e besimtarëve (Allahu qoftë i kënaqur me to) burim i edukimit dhe arsimimit
 
Kjo ligjëratë sqaron obligimin e çdo muslimani ndaj grave të Dërguarit të Allahut (alejhis salatu ues selam) -Nënave të besimtarëve, si dhe vlerës dhe pozitës së tyre me theks të posaçëm në atë se si ato ishin burim i edukimit dhe arsimimit, duke treguar shembuj të shumtë veçanërisht nga Aisheja (Allahu qoftë i kënaqur me të).
 
M
Muhamedi (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) në Bibël
 
Prej ndihmës së Allahut ndaj Pejgamberëve të Tij (paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi ta) është të paralajmërojë ardhjen e tyre në librat e shenjtë të mëhershëm. Duke u nisur nga kjo, hoxha i nderuar, tregon faktet ekzistuese në Bibël për Pejgamberin (paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi të) si dhe jep përgjigje për shumë pyetje interesante rreth kësaj çështjeje.
 
P
Pjese nga jeta e Musait alejhis selam
 
Jeta e Pejgamberëve është mësim për tërë njerëzimin. Ata kanë qenë dhe janë shembull për të tjerët në atë se cilat janë obligimet e tona ndaj Allahut dhe si duhet ta adhurojmë dhe falënderojmë Atë. E prej tyre në Kuran më së shumti është përmendur Musai alejhis selam dhe jeta e tij si dhe pasi që agjërimi i Ashurasë kryhet në shenjë falënderimi ndaj Allahut për shpëtimin e tij dhe popullit të tij nga kthetrat e Faraonit, atëherë meriton që secili nga ne të ndalet në hollësitë e jetës së tij ...
 
S
Shpejtimi ne kryerjen e Haxhit
Daily+
 
Të shpejtuarit në kryerjen e adhurimeve është shenjë e islamit të sinqertë te muslimani dhe tregues i dashurisë së tij ndaj Allahut dhe fesë së Tij. Një prej adhurimeve që duhet të përshpejtojmë në kryerjen e tij në mënyrë që ta kryejmë obligimin dhe t’i shijojmë mirësitë e tij është edhe Haxhi. E ky është edhe thelbi i hytbes së hoxhës së nderuar Ferid Selimit.
 
P
Para se të filloj Ramazani!
Daily+
 
Në këtë ligjëratë hoxha i nderuar flet për përgatitjen para muajit të Ramazanit, pasi që jemi në prag të tij. Ai i tregon rregullat e përgjithshme ndaj të cilave muslimani duhet të jetë i kujdesshëm me këtë rast, duke argumentuar fjelët e tij me gjendjen e Selefit – gjeneratave të para të devotshme para muajit të Ramazanit dhe për fund pyet me plot të drejtë: Si hyn në Ramazan ai që nuk din të lexoj Kuran?!!
 
E
E si te mos ta duam Pejgamberin (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem)?
 
Karikaturat famëkeqe pikëlluan zemrën e çdo myslimani dhe njollosën çdo parim të lirisë së shprehjes por, tërë kjo vetëm se e shtoi dashurinë e myslimanëve ndaj Pejgamberit (paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi të). E si mos ta duam atë që Allahu e lartësoi me virtytet dhe cilësitë më të mira. E kjo është edhe esenca e ligjëratës së hoxhës së nderuar Bledar Haxhiu.
 
Loading …
show series
 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = 'https://connect.facebook.net/fr_FR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.11'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk')); Sola Scriptura – Ilir Stavro Kur isha ne universitet m ...…
 
Çdo 20 shtator në Kinë është Dita e "Duaji dhëmbët e tu". Një nga përgjegjësit e kontrollit të sëmundjeve në Kinë, Chang Jile propozoi përfshirjen e kontrollit dentar në kontrollin e përvitshëm të trupit, për të përmirësuar gjendjen shëndetësore të punonjësve kinezë. Misioni kryesor i ruajtjes së shëndetit të dhëmbëve përfshin frenimin e rritje ...…
 
PO-të A keni dëgjuar për hidroterapinë? Sipas statistikave nga Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC), mbi 5% e amerikanëve vuajnë nga depresioni. Në kuadër të këtij problemi të madh në rritje, shkencëtarët janë drejt kërkimit të mënyrave alternative për shërim akoma më të shpejtë së bashku me antidepresantët. Studimet e fund ...…
 
Energjia pozitive është një fjalë shumë e preferuar në mediat e gjuhës kineze. Në uebsajtet kineze, energjia pozitive simbolizon një lloj force ose emocioni të shëndetshëm, pozitiv, optimist. Kinezët e përshkruajnë "energjinë pozitive" për të gjithë njerëzit si një çështje që mund të na sjellë forcë, shpresë dhe shëndet. Në fakt, energjia pozit ...…
 
Në qytezën Heyen të Gjermanisë, ka një akademi që promovon terapinë e meridianit, pjesë e Mjekësisë Tradicionale Kineze e njohur si Akademia Europiane e Penzelit. Ajo u themelua 5 dekada më parë nga akademiku gjerman Willy Penzel, me qëllim promovimin terapisë së meridianit. Në këtë akademi janë përgatitur 65 mijë terapistë të Mjekësisë Tradici ...…
 
Forca vetëshëruese ndaj sëmundjeve të rënda Natyra është zgjidhja e çdo problemi, madje mund të konsiderohet si një dhuratë e çmuar për njerëzimin. Por shumica e njerëzve nuk e dinë këtë sekret. Më 17 mars të vitit 2008, profesori David L Vesely i Qendrës së Studimit të Shëndetit pranë Universitetit të Floridës zbuloi se zemra e njeriut mund të ...…
 
Hepatiti B është sëmundje e mëlçisë, e cila e bën atë të zmadhohet dhe të mos kryejë funksionet e saj siç duhet. Mëlçia mundëson një sërë funksionesh që na mbajnë gjallë, sulmon infeksionet, ndalon hemorragjinë, eleminon helmet nga qarkullimi i gjakut. Sipas të dhënave, në Kinë ka rreth 90 milionë të prekur me virusin e Hepatitit B. Sipas dekla ...…
 
Njerëzit mund ta zgjasin jetëgjatësinë deri në 14 vjet duke mos pirë alkool dhe duhan, duke ngrënë shëndetshëm dhe duke bërë aktivitet të rregullt sportiv. Sipas një studimi ku morën pjesë 20,244 burra dhe gra të moshës ndërmjet 45-79 vjeçareu arrit në përfundimin se ata dhe ato të cilët kishin pirë duhan, alkool, nuk ishin stërvitur rregullish ...…
 
Dementia është një formë sëmundje që prek më tepër personat mbi moshën 65-vjeçare. Nëse ju vini re të afërmit tuaj nisin të harrojnë gjërat dhe të kenë një memorie të dobët, atëher është koha e duhur për t'i drejtuar te mjeku. Dihet që me kalimin e viteve kujtesa dobësohet si rezultat i viteve të kaluara, ngarkesës, stresit të akumuluar etj, dh ...…
 
Ankthi është një gjendje normale e njeriut që përjetohet me ndjenjën e frikës, shqetësimit dhe nervozizmit. Njerëzit e përballojnë ankthin në mënyra të ndryshme. Në realitetin e sotëm, plot ndryshime të shpejta, boom imformacionesh dhe stresi, ankthi nuk është një gjendje e rrallë e njerëzve. Jemi mësuar që ankthin ta trajtojmë si diçka negativ ...…
 
Tre muajt e verës qershori, korriku dhe gushti janë muajt më të nxehtë të vitit. Në këtë stinë, dita është më e gjatë dhe orët me diell më të shumta. Sipas teorisë së mjekësisë tradicionale kineze, vera është stina e lulëzimit, kur të gjitha bimët e kafshët rriten më shpejt. Metabolizimi i trupit po ashtu është më aktiv. Në këtë stinë djersijmë ...…
 
Arsimi parashkollor megjithëse nuk përfshihet në arsimin e detyruar, është tejet i rëndësishëm për fëmijën. Fëmijët e moshës 3-6 vjeçare regjistrohen në kopshte së bashku me fëmijët e tjerë. Tani, shumë prindër kinezë janë të mendimit se fëmijëria është shumë e rëndësishme dhe për këtë arsye ata po i kushtojnë gjithnjë e më shumë vemendje arsim ...…
 
31 maji ishte "Dita botërore pa duhan". Tema e sivjetme e kësaj dite ishte "Duhani, kërcënim për zhvillimin". Edhe në Kinë u zhvilluan një sërë aktivitetesh me temën "Pa duhan, shëndet dhe zhvillim". Deri tani, në mbi 10 metropole kineze si Pekini, Shangai, Hanzhou, Shenzheni etj, është miratuar ligji i ndalimit të duhanit në mjediset e mbyllur ...…
 
T
Tempulli i Shëndetit
 
Në maj të çdo viti, Shoqata e Akupunkturës dhe Trajtimeve Neurologjike organizon një trajnim njëjavor për trajtimet e Mjekësisë Tradicionale Kineze për mjekët gjermanë. Në këtë trajnim mbi akupunkturën mbi 10 mjekë të rinj gjermanë dëgjojnë me vëmendje informacione mbi meridianët (kanale imagjinare të energjisë në trup). Profesorja Regina Schwa ...…
 
Shumë persona vuajnë nga ndonjë alergji lidhur me ushqimet, detergjentët, metalet, kafshët. Në një darkë mund të ftosh shumë persona dhe kjo është normale, apo jo? Megjithatë ka gjasa që mbrëmja mes miqsh të kthehet në një melodramë, sepse të gjithë vuajnë nga një alergji: dikush është alergjik ndaj peshkut, dikush tjetër nga vera, një tjetër n ...…
 
A e dini se lëkura jo e freskët apo flokët e pashëndetshëm shkaktohen nga qarkullimi i dobët i gjakut? Nëse doni që të jeni të shëndetshme dhe të bukura mos e injoroni këtë rol. Teoria e Mjekësisë Tradicionale Kineze (MTK) e vë theksin tek forcimi i energjisë chi dhe i ushqimit të gjakut si shumë të rëndësishëm për organet e brendshme. Fjala "a ...…
 
T
Tempulli i Shëndetit
 
Në fazat e ndryshme të jetës, individi përballet me kriza të ndryshme, të cilat kanë karakteristikat e veta. Kriza e moshës së mesme ka tërhequr gjithmonë vëmendjen e opinionit, pasi personat e moshës së mesme luajnë një rol të rëndësishëm në familje dhe shoqëri. Drejtori i Qendrës së Ndërhyrjes dhe Administrimit të Krizave Psikologjike pranë S ...…
 
Me rritjen e temperaturave në pranverë, shumë prej nesh ndihen të lodhur, shpeshherë të përgjumur apo kanë konfuzion, që Mjekësia Tradicionale Kineze e quan "përgjumja në pranverë". Këto simptoma janë reagime normale fizike të shkaktuara nga ndryshimi i stinëve. Gjatë stinës së ftohtë të dimrit, qarkullimi i gjakut ngadalësohet dhe bashkë me të ...…
 
T
Tempulli i Shëndetit
 
Nëse i referohemi ekspertëve të psikologjisë për domethënien e depresionit, ata të thonë se është një gjendje shpirtërore patologjike e njeriut, që shfaqet me një lodhje të përgjithshme, me dobësimin e guximit e të vetëveprimit, rënie shpirtërore. Teorikisht ky është përkufizimi i depresionit te njerëzit, pavarësisht moshës, seksit, vendit ku j ...…
 
Kina numëron 10 milionë të prekur nga autizmi, ndër të cilët mbi 2 milionë fëmijë nën 14 vjeç. Specialistët që trajtojnë sëmundjen e autizmit shpesh bëjnë thirrje për ta njohur më mirë atë dhe për tu ardhur në ndihmë të prekurve dhe familjeve të tyre. Vitet e fundit, përqindja e personave të prekur nga autizmi është rritur ndjeshëm, madje sipas ...…
 
Lëngu i turshive është i preferuari i sportistëve, ndonëse prej kohësh ekspertët nuk i njihnin mirë vlerat e tij. Deri pak kohë më parë, ekspertët supozonin që lëngu i turshisë ndihmonte me ngërçet dhe dhimbjet e muskujve. Rezultoi që ata kishin të drejtë. Gjeni më poshtë vlerat shëndetësore të lëngut të turshisë. 1. Qetëson muskujt Një studim ...…
 
Nëse dikush do tju pyeste përse e përdorni pastën e dhëmbëve, ju me siguri do ti përgjigjeshit "Për të larë dhëmbët". Por përveç këtij funksioni të njohur nga të gjithë dhe kudo, pasta e dhëmbëve ka dhe disa veçori të tjera, pastruese. Ju nuk e imagjinoni dot se sa i dobishëm është një tubet me pastë dhëmbësh. Le të shohim përdorimet e tij mjaf ...…
 
Në kohën e sotme, sëmundjet kronike ku përfshihen sëmundjet kardiovaskulare dhe diabeti, janë bërë shqetësimet më serioze të shëndetit publik. Më 29 mars, në Pekin, u organizua Konferenca e Sëmundjeve Kronike dhe Informacioneve të Kinës. Specialistët dhe funksionarët që morën pjesë në këtë konferencë, u shprehën se përveç përpjekjeve për heqjen ...…
 
Qigong është një sistem gjithëpërfshirës i lëvizjeve të trupit, me frymëmarrjen, meditimin, si dhe spiritualitetin në formën e artit marcial. Me rrënjët në mjekësinë tradicionale kineze, filozofinë dhe artet marciale qigong konsiderohet si një ushtrim për kultivimin e balancimit "chi", që mund të përkthehet si "energji e jetës". Fjala "Qigong" ...…
 
Organizata Botërore e Shëndetësisë publikoi së fundmi një raport mbi nivelin e depresionit global, ku thuhet se nga viti 2005-2015, numri i njerëzve të prekur nga depresioni u rrit me 18%, shifër kjo shqetësuese për shoqërinë dhe ekonominë, me humbje mbi 1 trilion dollarë. Depresioni mund të shfaqet në faza të ndryshme të jetës dhe shkakton dhi ...…
 
Ditët e fundit, shkrimtarja tajvaneze Qiong Yao 79-vjeçe postoi në internet një letër drejtuar djalit dhe bashkëshortes së tij, ku shprehte dëshirën e saj për të vdekur. Ajo theksonte në letër se nuk dëshironte të përballej me operacion, pastaj me terapinë intensive, tubin nazogastrik apo masa të tjera për ta mbajtur në jetë. Kjo zonjë e moshua ...…
 
Një analizë e botuar në revistën "Periodontology 2000" tregon se shëndeti i dhëmbëve ndikon ndjeshëm te jetëgjatësia e njerëzve. Autorë të studimit janë ekspertja Paula Friedman e Kolegjit të Mjekësisë Dentare e Universitetit të Bostonit dhe Ira Lamster eksperte e Universitetit të Kolumbias kanë zbuluar se numri i dhëmbëve që humbim gjatë jetës ...…
 
Një specialist britanik i sëmundjes së kancerit të gjirit ka arritur në përfundimin se riformimi i gjirit pas ndërhyrjes kirurgjikale mund të ngrejë cilësinë e jetës së pacienteve të prekura nga kjo sëmundje. Kanceri i gjirit, si një nga vrasësit më të mëdhenj të shëndetit të femrave, ka shënuar përqindje tepër të larta në mbarë botën. Në Brita ...…
 
Profesori Wang Ning është neurokirurg pranë Spitalit Nr.1 të Universitetit Mjekësor të Harbinit, qytet i Kinës verilindore. 50 vjeçari Wang Ning me një trup të gjatë dhe elegant ka pamjen e një studiuesi. Ai është tepër i njohur në provincën Heilongjiang si neurokirurg, por dhe si anëtar i Shoqatës Botërore të Neurokirurgjisë. Në shtator të vit ...…
 
Gjuha shqipe për shqiptarët e Maqedonisë është si rrezet e diellit botën e gjallë. Pa njohur gjuhën shqipe dhe vlerat e shqiptarisë për shqiptarët e Maqedonisë, ai vend nuk do të ketë kurrë qetësi e mbarësi.Njëra nga pikat më të rëndësishme të marrëveshjes së Ohrit ishte ajo “Për nxjerrjen e ligjeve që drejtpërsëdrejti kanë të bëjnë me kulturën ...…
 
Udhëzimi i ri nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSh), publikuar në vigjilje të Ditës Botërore të Kancerit (4 Shkurt), synon të përmirësojë gjasat për mbijetesën e njerëzve që jetojnë me kancer duke siguruar që shërbimet shëndetësore të mund të përqendrohen në diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjes më herët. Shifrat e reja të OBSh-së të ...…
 
1. Perimet në qendër të pjatës Në një botë ku shumë ngjasojnë me maratonomakët dhe gjëja e parë që na shkon në mëndje është të hamë ushqim të shpejtë e më pas ndeshemi me problemet e peshës së tepërt dhe sëmundjeve të ndryshme, është shumë e rëndësishme të hamë më shumë perime apo lloje të ndryshme sallate. Nga studimet dhe sondazhet e shumta s ...…
 
Antibiotikë natyralë: bimë aromatike , mjekues të vërtetë Përdorimi pa kriter i antibiotikëve shihet si një nga "vrasësit" e fëmijëve, të rriturve dhe moshave të treta. Kjo është një temë mjaft e diskutuar në botë, dhe pothuajse është i njëjti problem kudo. Përdorimi në masë i antibiotikëve! Ekspertët vënë gishtin drejt institucioneve përkatëse ...…
 
Lakra e vogël e njohur si Lakra e Brukselit, që rritet në Mesdhe, e njohur për vlerat ushqimore, ka nisur të kultivohen së fundmi edhe në Shqipëri, kryesisht në Lushnje dhe Divjakë dhe serviret edhe në restorante. Bashkë me rukolën dhe finokun, lakrat e Brukselit po shihen si shumë interesante nga fermerët dhe konsumatorët. Lakra e Brukselit ës ...…
 
Pasi kalojnë festat të gjithë frikësohemi nga mbipesha dhe jemi të ndërgjegjshëm se e kemi tepruar me ushqimin. Sipas një studimi britanik të kryer me rreth 5 mijë vetë, pjesa më e madhe e tyre pas festave kishin vendosur të nisnin dieta të ndryshme. Pothuajse të gjithe kishin dështuar, ndonëse kishin objektiva të qarta për tu dobësuar. Studiue ...…
 
Republika e Kongos ka vendosur marrëdhënie diplomatike me Kinën në vitin 1964. Brenda një periudhe gati gjysmë shekullore të dy vendet vazhdojnë bashkëpunimin në shumë fusha të ndryshme, ndër të cilat dhe në mjekësi. Në marsin e vitit 2013, kryetari i shtetit i Kinës Xi Jinping vizitoi Republikën e Kongos dhe së bashku me homologun Denis Sassou ...…
 
Lindja e fëmijës nuk është e thjeshtë për çdo femër, por ajo është veçanërisht e vështirë për një femër në moshë të madhe. Nënat që I kanë sjellë në jetë fëmijët në moshë të madhe kanë përjetime të ndryshme. So do tju tregojmë disa prej tyre. Kinezja Xu Fei lindi fëmijën e saj të pare kur ishte 40 vjeç. Ajo tregon se kishte planifikuar lindjen ...…
 
Mjekësia dhe medikamentet tradicionale kineze janë burime të veçanta për shëndetit, të ndryshme nga Perëndimi. Këto metoda edhe pse të mistershme nga shumica kanë një rol të veçantë për trajtimin dhe parandalimin e sëmundjeve kronike, por edhe më gjerë. Në dhjetorin e vitit 2016, Zyra e Shtypit e Këshillit të Shtetit të Kinës publikoi librin e ...…
 
Palestinezi Ousama Habiballah ka studjuar mjekësinë tradicionale kineze për 5 vjet në Kinë. Në shtatorin e vitit 2016 ai hapi klinikën e pare të mjekësisë tradicionale kineze në qytetin Ramallah të Palestinës, në bregun perëndimor të lumit Jordan. Emri I klinikës është "Tao", që vjen nga libri klasik kinez "Tao Te Ching". Në klinikën e tij, ofr ...…
 
Sot ka njerëz që kanë imunitet të fortë dhe pothuajse nuk sëmuren kurrë. Edhe nëse njerëzit përreth tyre kanë grip apo ndihen të stresuar ata përsëri nuk ndikohen nga këto. Po çfarë i bën disa nhjerëz të jenë më rezistentë dhe më në formë gjatë pjesë më të madhe të kohës? Ja disa nga sekretet e tyre. --Gjumi është i pazëvendësueshëm "Unë fle 8 ...…
 
Në fund të tetorit të vitit 2016 u publikuan hollësitë konkrete të planit "Kina e Shëndetshme 2030", ku përfshihen mbi 10 tregues të shëndetit për banorët kinezë deri në vitet 2020 dhe 2030. Në këtë nismë është përcaktuar objektivi që "treguesit kryesorë të shëndetit në Kinë të arrijnë standardet e vendeve me të ardhura të larta deri në vitin 2 ...…
 
Një vit më parë u formua grupi i Spitalit Luohu që përfshin 5 spitale publike dhe 23 qendra shëndetësore. Ky grup zbaton parimet e integrimit në administrimit të punonjësve, funksionimin e spitalit dhe ofrimin e shërbimeve mjekësore, duke krijuar një grup të bashkërendimit për shërbimet shëndetësore rajonale, i cili ofron të gjitha shërbimet sh ...…
 
Speed
Series preference
1x
1x
Volume
100%
/

Google login Twitter login Classic login