Best ramazanit podcasts we could find (Updated January 2018)
Related podcasts: Islamic Religion Education Ramazanit? Para Kuranin Muajin Gjeneratat Trajtuan Pergatitemi Mikpritja Fundit Netët Dhjetë Përgatitemi Zekatit Dispozitave Rreth Ramazani! Filloj  
Ramazanit public [search 0]
show episodes
 
M
Mbyllja e Ramazanit
Daily+
 
A i gëzohet muslimani largimit të Ramazanit?Si është mënyra më e mire për ta mbyllur këtë muaj?A përfundon agjërimi me muajin e Ramazanit? Për këto dhe pyetje të tjera do të gjeni përgjigjen në këtë emision tërheqës me hoxhën e nderuar Ahmed Kalaja.
 
M
Mikpritja e Ramazanit
Daily+
 
Në këtë hutbe hoxha Bekir Halimi sqaron për gëzimin dhe lumturinë e cila përshkon myslimanin me ardhjen e muajit të Ramazanit, muajit të mëshirës dhe pendimit dhe tregon për mënyrën më të mirë për mikpritjen e këtij muajit të shenjtë. Duke vënë theksin për lidhjen mes namazit dhe agjërimit.
 
S
Si te pergatitemi per muajin e Ramazanit?
 
Allahu ka veçuar muajin e Ramazanit nga muajt e tjerë dhe i ka dhënë pozitë të posaçme. Në këtë ligjëratë hoxha i nderuar Enes Goga sqaron për vlerën dhe përgatitjen për këtë muaj fisnik duke iu drejtuar me këtë shtresave të ndryshme të shoqërisë.
 
S
Si të përgatitemi për dhjetë netët e fundit të Ramazanit?
 
Dhjetë ditët e fundit të Ramazanit janë të bekuara dhe të zgjedhura nga ana e Allahut të lartësuar. Mjafton që në to është nata e Kadrit e cila është më me vlerë se sa një mijë muaj. Si ta kuptojmë këtë përzgjedhje dhe si të përgatitemi për të na tregon përmes kësaj ligjërate hoxha i nderuar Enis Rama.
 
I
Islami therret ne ambicie te larte
Daily+
 
Muaji i Ramazanit ishte muajit i angazhimit dhe zellit por, që të arrihen begatitë dhe mirësitë e Allahut myslimani duhet të kujdeset për ambicie të larta gjatë gjithë kohës. Nxitja për ambicie të larta është edhe tema e ligjëratës së hoxhës së nderuar Sadat Rrustemi.
 
S
Si e trajtuan gjeneratat e para Kuranin
 
Muaji i Ramazanit është muaj në të cilin ka zbritur Kurani për të qenë udhëzim dhe dritë për njerëzit. Në këtë ligjëratë hoxha i nderuar Ekrem Avdiu flet se si gjeneratat e para e trajtuan Kuranin dhe se si ata e arritën krenarinë, lumturinë dhe u bënë shembull për të gjithë myslimanët pas tyre, duke ia dhënë Kuranit një pozitë të posaçme në jetën dhe veprën e tyre.
 
P
Para se të filloj Ramazani!
Daily+
 
Në këtë ligjëratë hoxha i nderuar flet për përgatitjen para muajit të Ramazanit, pasi që jemi në prag të tij. Ai i tregon rregullat e përgjithshme ndaj të cilave muslimani duhet të jetë i kujdesshëm me këtë rast, duke argumentuar fjelët e tij me gjendjen e Selefit – gjeneratave të para të devotshme para muajit të Ramazanit dhe për fund pyet me plot të drejtë: Si hyn në Ramazan ai që nuk din të lexoj Kuran?!!
 
V
Vlerat e Agjërimit
Daily+
 
Muaj i Ramazanit është muaj i vlerave dhe begative, muaj të cilin besimtarët e presin me shumë përmallim dhe lutje për të arritur vlerat e tij. Hoxha i nderuar Ahmed Kalaja e shtjellon këtë tematikë duke përmendur raste praktike nga të parët tanë të devotshëm.
 
K
Kurs rreth dispozitave të Zekatit
Daily+
 
Shumë dijetarë kur flasin për Zekatin e preferojnë muajin e Ramazanit si kohë shumë të vlefshme për pikënisjen dhe nxjerrjen e tij. Mu për këtë kemi shkoqitur nga kursi Islam për tregtarë pjesën ku flitet për vlerën dhe dispozitat e Zekatit me shpresën se do të ndihmojë në njohjen e zbatimin e shtyllës së tretë të Islamit – Zekatit. Dhe pasi që nga urtësitë e agjërimit është solidariteti me të varfërit dhe të mjerët, atëherë kjo do të na ndihmojë të solidarizohemi me ta edhe nëpërmjet ndarje ...
 
Loading …
show series
 
T
The Jason & Scot Show - E-Commerce And Retail News
 
EP082 - Amazon Earnings, Walmart and Other News Amazon News Amazon earnings call was a clean "beat and raise" exceeding analyst estimates for revenue and earned income. That drove the stock up 4% (approx 960), putting Amazon in striking distance of the $1000 price (which would also make Jeff Bezos the most wealthy man in the world. Jeff Bezos c ...…
 
L
Ligjerata te pergjithshme - Ekrem Avdiu
 
Seria: Ligjerata të përgjithshmeBy info@qsi-ks.com (Ekrem Avdiu).
 
M
Mbyllja e Ramazanit
 
Mbyllja e Ramazanit
 
S
Si të përgatitemi për dhjetë netët e fundit të Ramazanit?
 
Si të përgatitemi për dhjetë netët e fundit të Ramazanit?
 
M
Mikpritja e Ramazanit
 
Mikpritja e Ramazanit
 
S
Si te pergatitemi per muajin e Ramazanit?
 
Si te pergatitemi per muajin e Ramazanit?
 
Speed
Series preference
1x
1x
Volume
100%
/

Google login Twitter login Classic login