2015-03-26 Digitaliseringens effekter på arbetsmarknaden

1:44:57
 
Share
 

Manage episode 152464448 series 1060188
By Discovered by Player FM and our community — copyright is owned by the publisher, not Player FM, and audio streamed directly from their servers.
Digitaliseringens effekter på arbetsmarknaden Hur påverkar den tekniska utvecklingen arbetsmarknaden? Vilka nya jobb skapas och vilka försvinner? Vilka samhällseffekter kan utvecklingen ha på sikt? Medverkande ADRIAN ADERMON, doktor i nationalekonomi, Uppsala universitet CARL BENEDIKT FREY, doktor i ekonomisk historia vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet, ansvarig för forskningsprogrammet Oxford Martin Programme on Technology and Employment vid Oxfords universitet och särskild rådgivare till The Digital Skills Select Committee som det brittiska överhuset har tillsatt ANNA BREMAN, senior makroanalytiker vid Swedbank och ledamot i regeringens analysgrupp Arbetet i Framtiden DANIEL FORSLUND, innovationslandstingsråd (FP) i Stockholms läns landsting MAGNUS GUSTAVSSON, docent i nationalekonomi, Uppsala universitet BJÖRN JOHNSSON, verksamhetschef vid DICE, en av Sveriges ledande utvecklare av dataspel ILINCA BENSON, forskningsledare SNS, leder diskussionen.

259 episodes available. A new episode about every 7 days averaging 82 mins duration .