MUDA Talks public
[search 0]
More

Download the App!

show episodes
 
Loading …
show series
 
[IND] "Kakek lo penulis, Ibu lo juga terkenal penulis, pasti lo harus jadi penulis juga dong?" Mungkin pertanyaan seperti ini udah gak asing buat guest speaker kita kali ini, yaitu @rainchudori. Founder dari @thecommabooks ini udah terjun ke dunia penulisan sejak umur 14 tahun. Pasti kalian gak asing lagi, karena selain penulisan media cetak, @rain…
 
[IND] “Gila lo, baru lulus masih idealis mau bikin start-up?”, mulai 2 tahun lalu, kalimat seperti ini udah jadi sarapan sehari-hari untuk speaker kita yang satu ini. @givaririzky, founder dari AMBIZ (@ambizindonesia), start-up Human Resources yang menawarkan solusi bagi para mahasiswa dan kandidat perusahaan di tengah jenuhnya job portal. Di satu …
 
[IND] “Gila lo, baru lulus masih idealis mau bikin start-up?”, mulai 2 tahun lalu, kalimat seperti ini udah jadi sarapan sehari-hari untuk speaker kita yang satu ini. @givaririzky, founder dari AMBIZ (@ambizindonesia), start-up Human Resources yang menawarkan solusi bagi para mahasiswa dan kandidat perusahaan di tengah jenuhnya job portal. Di satu …
 
[IND]Kali ini kita gak punya narasumber, bukan karena @james_krisnanda lupa bikin janji, tapi memang minggu ini adalah kesempatan pertama kalinya gue dan @bagustaraf merefleksikan 2 tahun ke belakang. Berawal dari ide skripsi, di mana @james_krisnanda bersikeras untuk menginisiasi sebuah euforia business model berupa start up media dengan kedok dig…
 
[IND] Siapa sih yang enggak mau kuliah dan berkarir di negara maju kayak Jerman? Tapi ternyata, ada banyak hal yang kelewat dari pemikiran anak-anak muda jaman sekarang. Kali ini, untuk pertama kalinya gue melakukan podcast record via skype call, dengan @evanyonathan, mahasiswa tingkat akhir di Hochschule Muenchen/Munich University of Applied Scien…
 
[IND] Pernah gak sih, kalian kepikiran untuk mengupas kehidupan orang-orang yang dianggap “jalanan” sama masyarakat? Tapi itulah, “pekerjaan harian” dari Priska Natasha (@itspika)sebagai story hunter atau “jurnalis jalanan” dari @proud.project. Start up media yang mengupas pembelajaran dari kehidupan orang-orang “jalanan", yang gak pernah kita perh…
 
[IND] Pernah gak sih, kalian kepikiran untuk mengupas kehidupan orang-orang yang dianggap “jalanan” sama masyarakat? Tapi itulah, “pekerjaan harian” dari Priska Natasha (@itspika)sebagai story hunter atau “jurnalis jalanan” dari @proud.project. Start up media yang mengupas pembelajaran dari kehidupan orang-orang “jalanan", yang gak pernah kita perh…
 
[IND]Siapa sih yang gak tau film (2018)Kafir: Bersekutu Dengan Setan? Kali ini, kita akan ngelanjutin obrolan kita dengan @_putriayudya, aktris & producer. Selain film Kafir, Kak Putri juga udah punya segudang pengalaman & prestasi : Jejak Petualang (2010-2012), Selamat Pagi(2013-2014), Reportase (2014-2015) , finalis Wajah Femina (2008), dan Puter…
 
[IND]Siapa sih yang gak tau film (2018)Kafir: Bersekutu Dengan Setan? Kali ini, kita akan ngobrol banyak dengan @_putriayudya, aktris & producer. Selain film Kafir, Kak Putri juga udah punya segudang pengalaman & prestasi : Jejak Petualang (2010-2012), Selamat Pagi(2013-2014), Reportase (2014-2015) , finalis Wajah Femina (2008), dan Puteri Indonesi…
 
[IND] Apa kamu yakin, udah #BeliYangBaik hari ini? Buat kalian para millenials, pasti udah gak asing dengan NGO bernama WWF atau World Wide Fund For Nature. Organisasi kelingkungan international satu ini, pertama kali berdiri tahun 1961, dan Indonesia adalah salah satu negara dengan pusat perhatian WWF di Asia. Kita akan ngelanjutin obrolan dengan …
 
[IND] Apa kamu yakin, udah #BeliYangBaik hari ini? Buat kalian para millenials, pasti udah gak asing dengan NGO bernama WWF atau World Wide Fund For Nature. Organisasi kelingkungan international satu ini, pertama kali berdiri tahun 1961, dan Indonesia adalah salah satu negara dengan pusat perhatian WWF di Asia. Kita akan banyak ngobrol dengan @miss…
 
[IND] Quarter Life Crisis, atau bahasa nyelenehnya: krisis hidup seperempat, salah satu fenomena sosial yang merajalela baik dari segala abad maupun tempat. Di mana sebenarnya, faktor masalahnya bisa diidentifikasi dari 3 aspek yang kita udah sangat familiar: karir, hubungan, dan financial. Lebih jujur lagi, gue dan sohib gue, @bagustaraf gak terlu…
 
[IND] Pernah gak kalian denger slogan: "If i don’t do it, then nobody else will." ? Isu kelingkungan ini, mungkin untuk kita para generasi muda lebih familiar dengan istilah Earth Hour. Event count down selama 60 menit, dimana kita dianjurkan untuk matiin lampu. Tapi, pernah gak sih kalian nanya, kenapa musti matiin lampu? siapa sih yang ngide diaw…
 
[IND] Kalo bisa dibilang, mungkin ini jenis kegalauan paling tinggi buat gue termasuk temen-temen kuliah gue dulu. Mulai dari pertanyaan seputar : "cari pengalaman dulu, atau terjun sedini mungkin ke usaha bokap?" sampe kepada "enaknya digaji berapa ya sama orang tua?". Pasti udah gak asing buat kita yang memang punya kesempatan lebih di bidang per…
 
[IND] 5 tahun lalu, @khoirul.rohman mungkin adalah kompetitor gue di event Young Scholar 2013. Sekarang, dia adalah founder dari PT Melaut Sejahtera Bersama, platform P2P Lending yang fokus utamanya menyalurkan dana investor untuk project hasil laut nelayan lokal. Kita akan ngelanjutin obrolan tentang perjalanan @khoirul.rohman, yang terinspirasi d…
 
[IND] 5 tahun lalu, @khoirul.rohman mungkin adalah kompetitor gue di event Young Scholar 2013. Sekarang, dia adalah founder dari PT Melaut Sejahtera Bersama, platform P2P Lending yang fokus utamanya menyalurkan dana investor untuk project hasil laut nelayan lokal. Kita akan ngobrol banyak tentang perjalanan @khoirul.rohman, yang terinspirasi dari t…
 
[IND] Deep talk kali ini, kita bakal ngelanjutin obrolan panjang lebar seputar dunia psikologi, khususnya di bidang psikologi positif. Guest speaker kita kali ini adalah psikolog & founder dari REINZ Consultant, yaitu @mazdhaariefriyendho. Beliau udah pernah berkiprah di dunia counselling seputar mahasiswa, atlet, profesional, sampai saat ini di RE…
 
[IND] Deep talk kali ini, kita bakal mengupas panjang lebar dunia psikologi, aktivitas counselling sampai kepada fenomena "depresi" di seputarannya anak muda. Guest speaker kita kali ini adalah psikolog & founder dari REINZ Consultant, yaitu @mazdhaariefriyendho. Beliau udah pernah berkiprah di dunia counselling seputar mahasiswa, atlet, profesiona…
 
South Bay Brew Talk SBBT 38 - Last Episode of 2018 Welcome back you sons of bitches! You know what's up. Talking and drinking before the end of the year. This episode is sponsored by: Craft Beer Cellar Torrance. Why buy beer from a snob when you can buy it from a geek?!?! Celluloid Winter Full length album 'Everything Exists' recently released. For…
 
[IND] Pasti kamu pernah liat, pasti kamu pernah denger. Tapi, belum pasti kamu bisa melakukan profesi satu ini. Tak lain, tak bukan pemandu acara atau Master of Ceremony (MC) menjadi profesi yang udah gak asing bagi kita-kita. Di episode ini, gue bersama dengan @rikikaritra mengupas cukup banyak tentang kehidupan sebagai MC yang erat hubungannya de…
 
[IND] Kurang lebih 2 minggu lalu, gue & @natyashina berkesempatan untuk berbicara mengenai personal branding di event @maujadiapa_id. Sedikit banyak, ada 3 keypoints penting, yang bisa gue rekap dari event yang serba millenials ini. Salah satunya tak lain, tentang passion gue dan kenapa sih gue passionate tentang konten dan tulisan gue, yang akhirn…
 
[IND] Terlepas dari euforia seputar trend berkarir di perusahaan start up, yang seringkali dilihat sebagai the dream job. Ternyata, masih banyak hal yang kita gak tau tentang perjalanan menjadi seorang developer atau software engineer. Kali ini, gue ditemani oleh senior gue yaitu @wendyliga di Apple Developer Academy. Di episode kali ini, gak cuman…
 
[IND] Kalo ada pertanyaan, berapa banyak film yang udah kamu tonton? Jawabannya pasti : ndak keitung lagi. Tapi, ternyata masih banyak hal yang kita gak tau dibalik dunia perfilman. Obrolan malam kali ini, gue ditemani sama @bagustaraf. Kolega penulisan gue beberapa tahun yang lalu, sekaligus youtuber di channel: Sentra Makmur. Obrolan kali ini coc…
 
[IND] Kali ini gue ditemani oleh salah satu sohib gue yaitu @billy_liefting ngobrol banyak tentang perspektif mahasiswa tingkat awal dan akhir. Mulai dari ekspetasi awal yang seringkali menggebu-gebu di kalangan mahasiswa tingkat awal seperti @billy_liefting, sampai kepada realita yang dihadapi oleh para mahasiswa tingkat akhir. Dengan, aksen sunda…
 
South Bay Brew Talk SBBT 37 - GABF at Yorkshire Square Pt.2 Hello and welcome to another perfectly adequate episode of SBBT. This episode was recorded at Yorkshire Square Brewing with head brewer Andy Black and LA Ale Works Head Brewer Kip Barnes. We drink, we talk and we watch the 2018 GABF award ceremony with hidden anticipation. ( Like....who ca…
 
South Bay Brew Talk SBBT 36 - GABF at Yorkshire Square Pt.1 Hello and welcome to another perfectly adequate episode of SBBT. This episode was recorded at Yorkshire Square Brewing with head brewer Andy Black and LA Ale Works Head Brewer Kip Barnes. We drink, we talk and we watch the 2018 GABF award ceremony with hidden anticipation. ( Like....who ca…
 
South Bay Brew Talk SBBT 35 - Prairie Pints Splitcast Hello from 4 weeks of being a first time dad and accumulating about 20 hours of sleep during that time. We may be moving from 1/4 assed to 1/8th assed for the time being, but lucky for you Prairie Pints Podcast has done all of the hard work for this episode. They're based out of Lincoln Nebraska…
 
South Bay Brew Talk SBBT 34 - Distribution Welcome back sweet craft babies. In this episode we go over distribution. We check in with Brian on Green Flash news and enjoy some yummy haze cans. This episode is sponsored by: Craft Beer Cellar Torrance. Why buy beer from a snob when you can buy it from a geek?!?! Celluloid Winter Full length album 'Eve…
 
South Bay Brew Talk SBBT 33 - Dan Sundstrom of Ten Mile Brewing Hello you beautiful beer enjoyers! In this episode we continue to talk with Dan Sundstrom of Ten Mile Brewing based in Signal Hill, CA. He walked us through some of their beers, which were delicious, and their story. We had a great time and truly enjoyed the company, conversation, atmo…
 
South Bay Brew Talk SBBT 32 - Christo Brock of Brewmance Welcome back you beautiful sons of bitches. In this episode we speak with Christo Brock, the creator and driving force behind the Brewmance Movie. Brewmance is a documentary focusing on the new up and coming Long Beach and Signal Hill breweries and shares insight into some of the most influen…
 
South Bay Brew Talk SBBT 31 - Salute to Beachwood We talk Green Flash and beercations all while drinking some yummy yummy Beachwood beer. This episode is sponsored by: Craft Beer Cellar Torrance. Why buy beer from a snob when you can buy it from a geek?!?! Celluloid Winter Full length album 'Everything Exists' recently released. For fans of Pink Fl…
 
South Bay Brew Talk Episode 30 - Quad-off Pt. II We drink Brian's favorite Lost Abbey's Judgement Day vs St. Bernardus Abt 12 and see who reigns supreme. This episode is sponsored by: Craft Beer Cellar Torrance. Why buy beer from a snob when you can buy it from a geek?!?! Celluloid Winter Full length album 'Everything Exists' recently released. For…
 
South Bay Brew Talk Episode 29 - Tim Harbage Head Brewer for Smog City Brewing Co We heard you loud and clear. You wanted Smog City....we give you Smog City. This episode was recorded at the Torrance brewery/ tap room with Tim, the head brewer. Smog has always had amazing beers and personality and I was excited to finally talk to someone behind the…
 
South Bay Brew Talk Episode 28 - Drinkin n Stuff Hey Yall! This episode was recorded around mid January when Brian came up from SD. We thought it was going to be the last time the 3 of us had the opportunity to drink in the same room together...so we brought out some special stuff. at least it was special to us. Sit back, relax, grab a local one an…
 
South Bay Brew Talk Taster Episode - Drinking at Long Beach Beer Lab What's up you sons of bitches??!? This here is a short episode we decided to share with yall. It was recorded during our time at Long Beach Beer Lab with Levi Fried while he was busy running an awesome new brewery. We drank, we talked and we drank some more. This episode is sponso…
 
South Bay Brew Talk Episode 27 - Levi Fried of Long Beach Beer Lab Welcome to a new year and to a new episode of SBBT. We finally have another guest episode for you fine folks. We had the great pleasure of sitting down with Founder/ Brewmaster Levi Fried of LBBL. We talked shop, drank beers (and more) and just got to scratch the surface of the mind…
 
South Bay Brew Talk Episode 26 - GABF Hello once again you sons of bitches. In this episode, we go over GABF and try a few of the local winners. This episode is sponsored by: Craft Beer Cellar Torrance. Why buy beer from a snob when you can buy it from a geek?!?! Celluloid Winter Full length album 'Everything Exists' recently released. For fans of …
 
South Bay Brew Talk Ask a Brewer - 2 Row vs 6 Row Malt Welcome to the very first 'Ask a Brewer' episode. Our first tackled question is 'What is the difference between 2-Row and 2-Row malt?' We are schooled by local King Harbor head brewer/ brewery owner Phil McDaniel. Sit back, relax, grab a cold one and learn you some. This episode is sponsored by…
 
South Bay Brew Talk Episode 25 - Cicerone Pt.II Welcome back you perfectly carbonated sons of bitches! This is part 2 of the Cicerone Exam episodes. Hear Brian's results and how he felt about the exam. This episode is sponsored by: Craft Beer Cellar Torrance. Why buy beer from a snob when you can buy it from a geek?!?! Celluloid Winter Full length …
 
South Bay Brew Talk Episode 24 - Cicerone We're back with hopefully something helpful...for the first time in SBBT history. We go over Brian's experience with the Cicerone exam then go off topic while we slowly get drunk. ENJOY! This episode is sponsored by: Craft Beer Cellar Torrance. Why buy beer from a snob when you can buy it from a geek?!?! Ce…
 
South Bay Brew Talk Episode 23 - Battle of the IPAs Not very long ago, Bell's 2 Hearted Ale won the hearts of many, knocking Russian River's Pliny the Elder out of the number one spot. So naturally, we pinned them up against each other and added a local competitor. Joining us as a special guest judge is Mr. Josh Stamps (Smog City Torrance Taproom) …
 
South Bay Brew Talk Episode 22 - Pilsners We've missed you....have you missed us? Have you?!?!?! Well we have something great in store for you. We drink pilsners!!! WOOO! We enjoy the simple yet complicated lager from a few of the local guys and gals (including Brouwerij West and Monkish) and a few highly rated ones. Tune in to see who we enjoyed m…
 
South Bay Brew Talk Episode 21 - Seasonal Beer Welcome back you sons of bitches! It has begun!!! The time for Seasonal beer is upon us. Thats right....Oktoberfest and Marzens all around! This episode is sponsored by: Craft Beer Cellar Torrance. Why buy beer from a snob when you can buy it from a geek?!?! Zymurgy Brew Works & Tasting Room DIY hands …
 
South Bay Brew Talk Spotlight Episode - Rodenbach Grand Cru Welcome back you sons of bitches! Before you....lay the very first Spotlight Episode. (huuuzzahhh!!) We talk about, and most importantly, enjoy Rodenbach Grand Cru. Listen to us enjoy this fine beer while you enjoy the same beer. Beer-ception?? Drink with us and enjoy our soothing yet anno…
 
South Bay Brew Talk Episode 20 - Cellador Ales Welcome back you sons of bitches! We are happy to release our 20th episode with Cellador Ales. Great beer, great people doing great things. That's all you need to know. But plesae listen....to find out more. Be sure to hunt for their beer at bottle shops or on tap. You can also purchase their beer onli…
 
South Bay Brew Talk Episode 19 - Trading Well..... we talk beer trading while we enjoy some fresh Monkish Juicy IPAs along with some even fresher Modern Times cans. Joining us is buddy, friend and guy, Jackson. Enjoy! This episode is sponsored by: Craft Beer Cellar Torrance. Why buy beer from a snob when you can buy it from a geek?!?! Zymurgy Brew …
 
South Bay Brew Talk Episode 18 - Graham Strong Welcome one and all to the latest installment of SBBT! This episode features our guest, Mr. Graham Strong of Brouwerij West (based in San Pedro, CA). We had a great time with him and are excited for BWs future. Be sure to check them out...grab a drink....and then proceed to enjoy that drink. Visit the …
 
South Bay Brew Talk Episode 17 - Toilet Beer And we're back with another fact-free filled episode. In this podcast, John and Brian were abandoned by their fellow host, Brent, and left to talk with each other. We go over the Wicked weed buyout (kinda), the insane beer resale market of Florida (toilet beer) and a few other conversational nuggets. Sit…
 
South Bay Brew Talk Episode 16 - The Gents of Yorkshire Square Welcome back to another episode of SBBT. This time we left our comfort zone and traveled the 2 mile distance to Yorkshire Square Brewery to meet the gentlemen that run the joint. Great learning episode for those that would like a look into the mind of a brew master and cask ales. Sit ba…
 
Loading …

Quick Reference Guide

Copyright 2021 | Sitemap | Privacy Policy | Terms of Service
Google login Twitter login Classic login