Best sesi podcasts we could find (Updated November 2017)
Related podcasts: Islamic Religion Education Ardhmës Ndërtimin Gruas Roli Problemeve Arsimimit Edukimit Burim Kënaqur Qoftë (allahu Besimtarëve Nënat Tejkalimin Kuranin Besimtarët Gjeneratat  
Sesi public [search 0]
show episodes
 
S
Si e trajtuan gjeneratat e para Kuranin
 
Muaji i Ramazanit është muaj në të cilin ka zbritur Kurani për të qenë udhëzim dhe dritë për njerëzit. Në këtë ligjëratë hoxha i nderuar Ekrem Avdiu flet se si gjeneratat e para e trajtuan Kuranin dhe se si ata e arritën krenarinë, lumturinë dhe u bënë shembull për të gjithë myslimanët pas tyre, duke ia dhënë Kuranit një pozitë të posaçme në jetën dhe veprën e tyre.
 
K
Këshilla mbi tejkalimin e problemeve
 
Jeta në natyrshmërinë e saj ngërthen shumë probleme por, problem në tërë këtë është se si të menaxhohen ato. Muslimani duhet të insiston se si të jetë pjesë e zgjidhjes dhe jo pjesë e vetë problemit. Megjithatë për këtë duhen ndjekur disa hapa për të cilat edhe flet hoxha i nderuar në këtë ligjëratë.
 
R
Roli i gruas në ndërtimin e të ardhmës
 
Në këtë ligjërate hoxha i nderuar Enis Rama na sjell shembuj te historisë Islame se si edukimi i mire i fëmijës nga nena sjell te mira për te gjithë shoqërinë dhe njerëzimin.
 
S
Shoqërimi me besimtarët
Daily+
 
Njeriu në rrugëtimin e tij drejt Allahut ka nevojë për një shoqëri të mirë e cila i ndihmon të qëndrojë dhe vazhdoj i paluhatur. Prandaj, hoxha i nderuar na jep përgjigje rreth asaj se si ta zgjedhim shoqërinë e mirë? Cilat janë veçoritë e shokëve të mirë? Dhe si ta çmojmë dhe ta ruajmë atë?
 
N
Nënat e besimtarëve (Allahu qoftë i kënaqur me to) burim i edukimit dhe arsimimit
 
Kjo ligjëratë sqaron obligimin e çdo muslimani ndaj grave të Dërguarit të Allahut (alejhis salatu ues selam) -Nënave të besimtarëve, si dhe vlerës dhe pozitës së tyre me theks të posaçëm në atë se si ato ishin burim i edukimit dhe arsimimit, duke treguar shembuj të shumtë veçanërisht nga Aisheja (Allahu qoftë i kënaqur me të).
 
R
Rinia mes emocioneve dhe urtësisë
Daily+
 
Nevoja për t’i shikuar çështjet me urtësi është domosdoshmëri, e sidomos për të rinjtë. Në këtë ligjëratë do të gjejmë përgjigje rreth asaj se si të baraspeshojmë mes urtësisë dhe emocioneve në dritën e shembujve nga gjeneratat e para duke ia shtuar edhe dëmet e nxitimit të pamenduar.
 
Q
Qëndrimi i besimtarit ndaj katastrofave natyrore
 
Kjo ligjëratë është mbajtur pas ndodhisë së tmerrshme të Tsunamit. Përmes saj, hoxha i nderuar, përkujton besimtarët se si duhet të jetë qëndrimi i tyre karshi këtyre katastrofave ku përpos faljes dhe pendimit duhet të ndalen gjithashtu të meditojnë dhe të marrin mësime. Kjo ligjëratë përmban ajete dhe hadithe të shumta të cilat e trajtojnë një tematikë kaq të rëndësishme dhe të ndjeshme për besimtarët.
 
S
Si ta shfrytëzojmë kohën
Daily+
 
Koha është një begati prej begative më të rëndësishme që i posedon myslimani. Jeta dhe puna e tij janë të lidhur ngushtë me të. Këtë begati duhet që ta njohim, ta kuptojmë rëndësinë e saj dhe ta shfrytëzojmë si është më së miri. Kjo ligjëratë sjell shembuj të gjallë nga të parët tanë se si ata e kuptuan e shfrytëzuan dhe më pas triumfuan në synimet e tyre në këtë dhe botën tjetër.
 
Loading …
show series
 
Dunia Adalah Penjara - Ustadz Nuzul Dzikri Lc - (Sesi 2) by Merciful servant
 
Dunia Adalah Penjara Ustadz Nuzul Dzikri Lc - (Sesi 1) by Merciful servant
 
G
God Is With Us Christian Church Podcasts
 
Como Se Si Soy Maduro En El Señor? | How Do I Know If I Am Mature In The Lord?1 Corintios 2:6 | 1 Corinthians 2:6Bilingual (Spanish and English)This is the preaching only for Full Meeting go to: https://youtu.be/9KcIJHtH48YPastor Miguel Tamayo (Co-Pastor)God Is With Us Christian ChurchMelbourne, Australiahttps://www.GodisWithUsChurch.Nethttps:/ ...…
 
#Destripando Anchor: de "a request" ¡Viva Anchor! • #Team room • #request viendo la luz • 😐 Ni idea #request • Request, solicitar q se vuelva a emitir porque no hay audios en las últimas 24h • Concepto de "Team Room" • #request dejando cristalino el concepto • Un "te echamos de menos, graba otra vez!" • #request sacándole brillo • #request, son ...…
 
Dhjami në zonën e barkut është një problem për shumicën e femrave sot. Por shumë dhjam (ose trupi në formën e mollës) shton rrezikun për shumë probleme shëndetësore si diabet, sëmundje zemre, tension të lartë gjaku, madje dhe disa tipe kanceresh. Dhjami në zonën rreth barkut mund të jetë genetike, ose të vijë si pasojë e jetës së pashëndetshme ...…
 
W
Wira Aditya Potabuga
 
sesi 2
 
On this week’s program Jay welcomes in brand new Mississippi State play by play broadcaster Neil Price. Glen Waddle discusses this year’s Hall of Fame class for the Mississippi Association of Coaches. Webb Lewis of Southern Elite Sports Mississippi talks about all of the high school and college football content from Mississippi that SES is offe ...…
 
Transcription with tooltips (partial translations) are available at teacherjose.com/podcast/16 Muy buenos días, buenas tardes o buenas noches –dependiendo de cuándo estén oyendo este podcast– y bienvenidos a un nuevo episodio de ESPAÑOL CON JOSE, el podcast en el que comparto contigo mis ideas, materiales y enseñanzas para aprender español. Goo ...…
 
Sales de tu última visita cabizbajo porque no ha salido como tú esperabas...te montas en el coche pensando «vaya día de mierd......». Llegas a casa destrozado con la cara como si se te hubiera muerto alguien...Tu mujer, al verte la cara te pregunta cómo te ha ido el día y tú ni contesta porque tienes las mismas ganas de hablar que de morirte ¡n ...…
 
Sales de tu última visita cabizbajo porque no ha salido como tú esperabas...te montas en el coche pensando «vaya día de mierd......». Llegas a casa destrozado con la cara como si se te hubiera muerto alguien...Tu mujer, al verte la cara te pregunta cómo te ha ido el día y tú ni contesta porque tienes las mismas ganas de hablar que de morirte ¡n ...…
 
Sales de tu última visita cabizbajo porque no ha salido como tú esperabas...te montas en el coche pensando «vaya día de mierd......». Llegas a casa destrozado con la cara como si se te hubiera muerto alguien...Tu mujer, al verte la cara te pregunta cómo te ha ido el día y tú ni contesta porque tienes las mismas ganas de hablar que de morirte ¡n ...…
 
Sales de tu última visita cabizbajo porque no ha salido como tú esperabas...te montas en el coche pensando «vaya día de mierd......». Llegas a casa destrozado con la cara como si se te hubiera muerto alguien...Tu mujer, al verte la cara te pregunta cómo te ha ido el día y tú ni contesta porque tienes las mismas ganas de hablar que de morirte ¡n ...…
 
Sales de tu última visita cabizbajo porque no ha salido como tú esperabas...te montas en el coche pensando «vaya día de mierd......». Llegas a casa destrozado con la cara como si se te hubiera muerto alguien...Tu mujer, al verte la cara te pregunta cómo te ha ido el día y tú ni contesta porque tienes las mismas ganas de hablar que de morirte ¡n ...…
 
Sales de tu última visita cabizbajo porque no ha salido como tú esperabas...te montas en el coche pensando «vaya día de mierd......». Llegas a casa destrozado con la cara como si se te hubiera muerto alguien...Tu mujer, al verte la cara te pregunta cómo te ha ido el día y tú ni contesta porque tienes las mismas ganas de hablar que de morirte ¡n ...…
 
Prezantimi nga presidenti i Kinës Xi Jinping në Organizatën Botërore të Shëndetësisë në Gjenevë pak kohë më parë të një statuje njeriu prej bronzi ku ishin theksuar pikat e akupunkturës tërhoqi vëmendje globale. Një studente në Universitetin e Pekinit për Mjekësi Kineze Pauline Moy nga Malajzia ka një statujë të tillë që e ndihmon të mbajë mend ...…
 
T
Total Education Network
 
The Total Tutor Neil Haley will interview Tom Kemp, Centrify CEO. About Tom Kemp: Tom Kemp is co-founder and CEO at Centrify. Under his leadership, the company has become one of the fastest growing security vendors in the industry with over 5,000 customers, including more than half of the Fortune 50. Prior to Centrify, Kemp held various executi ...…
 
Mjekësia Tradicionale Kineze e ka origjinën që nga lashtësia dhe është zhvilluar përgjatë mijëra viteve. Praktikuesit e kësaj mjekësie përdorin barna bimore dhe shumë praktika të tjera që qetësojnë trupin dhe mendjen, përfshi akupunkturën dhe Tai chi, për të parandaluar ose trajtuar problemet me shëndetin. Regjisori gjerman Florian Henckel von ...…
 
Pelikulun Sesi 27. Program 10 Mayıs 2017 by Nor Radyo (Նոր Ռատիօ)
 
Pelikülün Sesi 26. Program 3 Mayıs 2017 by Nor Radyo (Նոր Ռատիօ)
 
Find the transcription, tooltips and exercises at: http://teacherjose.com/podcast/15 Muy buenos días y bienvenidos un día más a ESPAÑOL CON JOSE, el podcast donde un servidor, Jose de teacherjose.com, te enseña un poco de español a través de expresiones interesantes, curiosidades y temas entretenidos para que aprender sea un placer y no una car ...…
 
Pelikulun Sesi 25. Program 26 Nisan 2017 OKUL by Nor Radyo (Նոր Ռատիօ)
 
Muy buenas Expotakers! Os traemos un podcast con dos recomendaciones: Kasajirô, el Clava-tatamis y Holy Knight.No hay más preámbulos. Tratamos estas dos series y las acompañamos de un pequeño atraquito a Dani (@SiraggaComics).Además, en este programa nos faltó María (@Sakura_Stamba), así que se podría plantear como un programa cultural…aunque n ...…
 
Pelikulun Sesi 24. Program 12 Nisan 2017 BAHAR by Nor Radyo (Նոր Ռատիօ)
 
Pelikülün Sesi 23. Program 5 Nisan 2017 by Nor Radyo (Նոր Ռատիօ)
 
D
Dj Pino's Podcast
 
Aqui Una de las entregas del Show de Salsa, no se si sera el ultimo,
 
Tänk dig en person som vid fem års ålder läser Kalle Anka och hittar ett avsnitt som handlar om hypnos och som sedan ger sig den på att lära sig tekniken. Det är en ögonblicksbild av Anders Wallin, som förmodligen säger en hel del. Han läste tidigt, han var smart och han gick för sina önskningar. Och så har han fortsatt. Längs livsvägen har han ...…
 
In questo quarto Episodio io e Stefano Picchio rispondiamo alla domanda delle domande: "Ma si può davvero vivere di Trading? E se si come?" Non è stato facile ma alla fine... LINK UTILI: Alessandro Del Saggio: Pagina Facebook Stefano Picchio: Pagina Facebook Opzioni Binarie Italia Community: Gruppo Facebook…
 
Speed
Series preference
1x
1x
Volume
100%
/

Google login Twitter login Classic login