Jadi public
[search 0]
More

Download the App!

show episodes
 
Apah??? Apakah ini podcast tentang arus lalu lintas antar kota? Ataukah ini podcast untuk komunitas BisMania??? Oo tentu tidak! Podcast ini berisi hal-hal halu (dan real) yang terlintas atau dibaca atau didengar ketika sedang duduk di bus kota, yang akhirnya jadi novel/postingan socmed. Kadang juga bahas gibahan-gibahan dalam bus, atau hasil ngintip-ngintip henpon mbak sebelah. IG: @fairywoodpaperink / email: paperinkpodcast@gmail.com
 
Dengarkan sumber inspirasi & tips praktikal untuk bantu anda capai potensi diri sebenar. Anda akan terinspirasi untuk reset minda dan jiwa, lembutkan hati dan makin bertenaga untuk bertindak & berubah menjadi lebih baik dari semalam.Jangan terlepas episod terbaru podcast setiap hari pukul 10pm waktu Malaysia. Sertai komuniti Telegram kami di bit.ly/JoinKomuniti_ExclusiveContent
 
My Podcast is about Indonesian Native (Orang Tangerang) living in America with husband and culturally blended children. I’ll share with you stories from My Past, Present and Future. We’ll have heart to heart conversation and discussions about things that matter to us all. So come and join me as we explore this brave positive new world !! For Business requires, ideas and comments are welcome at instagram:@SeniAdamsDiaries adamsseni4@outlook.com sassyseni26@gmail.com Support this podcast: http ...
 
Hi there! This podcast channel was created by a young lady with vision impairment. It's a casual audio blog sharing about Agus Sri's daily life as a visually impaired and also a lot of interesting stories. Enjoy listening! Hai! Podcast ini dibuat oleh Mbak-mbak dengan keterbatasan penglihatan. Ini adalah audio blog santai yang berbagi tentang kehidupan sehari-hari Agus Sri sebagai tunanetra dan juga banyak cerita menarik lainnya. Selamat mendengarkan!
 
This is an Audio collection of French poetry read by French Professor Vina Tirven-Gadum and her husband Tim Tirven-Gadum. The recordings form part of a French course which is available on-line at Athabasca University entitled “Initiation à la littérature d’expression française FREN 358. By visiting the Athabasca University Digitization Portal (http://digiport.athabascau.ca), you can access information on the poets and selected poems. The full-text of selected poems is also available and acco ...
 
Loading …
show series
 
Prediksi energi besok : Besok disarankan untuk fokus pada SAAT INI, pada tiap tahapan yang kita hadapi dalam mencapai tujuan besar. Nikmati setiap tahap. Berhenti sejenak, evaluasi perencanaan dan strategi kita. Biar tetap semangat dan gak mudah lelah sebelum mencapai garis akhir, bagi tujuan dalam beberapa tujuan kecil, dan rayakan setiap pencapai…
 
Bangga jadi Orang Indonesia kenapa engga sih? Gue aja Seni Adams Bangga ko jadi orang Indonesia. Yuk Simak ada beberapa Fakta2 mengagumkan tentang Indonesia Friend Listeners dan juga opini2 dari Temen-temen dan Keluarga Seni Adams !!! Dan jangan lupa Follow YouTube : IndaProcess yah !! Instrument Lagu Indonesia Raya by Lagu Nasional Indonesia Thank…
 
Kadang-kadang kita tak sedar yang kita masih lagi simpan rasa marah atau benci pada orang lain. Dan inilah punca kenapa kita rasa tak tenang. Jadi jom kita ingatkan diri kita hari ini untuk memaafkan... Suka tips-tips macam ini? Jom dengar episod terbaru setiap hari pukul 10 pm di t.me/sugarforyourmind. Dan jangan lupa follow kami di Tiktok & Insta…
 
Prediksi energi besok : Day Officer nya sangat menguntungkan, didukung konstelasi dan Black & Yellow Belt yang menguntungkan juga. Ada Precious Light pula 😂😂 Etapi mesti hati-hati terutama dalam masalah komunikasi yang mungkin akan disalahpahami orang. Ada orang yang mendengarkan untuk menyanggah bukan memahami. Pesan bijak hexagramnya menyarankan …
 
Hola salam bahagia ini prediksi energi besok ya 🥰🥰 Secara umum energinya kurang menguntungkan, hexagram nya menyarankan kita lebih hati-hati, jadi orang yang tulus dan juga bisa menbedakan orang yang beneran tulus atau pura2.Di dalam kita boleh koprol, tapi orang luar mesti lihat kita cool 😂😂Besok hati2 pada kegiatan yang beresiko. Tapi tenang, ada…
 
Hola salam bahagia 🥰🥰 Secara umum energinya kurang menguntungkan, tapi ada 2 waktu yang bagus untuk kemakmuran dan ada Precious Light. Jadi kita bisa lakukan kegiatan penting/ bisnis di waktu-waktu tersebut. Precious Light ini energi yang paling menguntungkan untuk Manifestasi, menarik penyelamat, kesembuhan dan pencerahan. Selengkapnya untuk waktu…
 
Besok energinya bagus kalau mau memulai usaha baru, terutama kegiatan operasional, bagus juga untuk tanda tangan perjanjian kolaborasi / project baru. Kalau teman2 ikut kompetisi atau punya masalah/ konflik, bagus menggunakan besok.Yang punya usaha / jualan bagus untuk memanfaatkan besok untuk mengenalkan akun2 medsosnya. Jangan lupa bangun support…
 
Kawan-kawan, bila kali terakhir kita terima pujian dan cuba perhatikan apa yang kita rasa dan apa yang kita fikirkan. Sebab hanya ada dua cara bagaimana kita akan respons pada pujian itu...Sama ada respons yang baik atau respons yang buruk... Suka tips-tips macam ini? Jom dengar episod terbaru setiap hari pukul 10 pm di t.me/sugarforyourmind. Dan j…
 
Hari ini, jom kita renungkan balik, kenapa kita buat apa yang kita buat pada hari ini? Sebab niat sebenarnya akan menentukan kebahagian kita di dunia & di akhirat. Suka tips-tips macam ini? Jom dengar episod terbaru setiap hari pukul 10 pm di t.me/sugarforyourmind. Dan jangan lupa follow kami di Tiktok & Instagram! 😉…
 
Macam mana kita nak tahu hati kita ni ada rasa dengki pada orang lain? Tanda-tanda hati kita ada rasa dengki ialah bila kita susah nak bagi pujian pada orang lain. Kita rasa senang tengok orang tu dapat keburukan, tapi rasa tak senang tengok orang tu dapat kebaikan. Suka tips-tips macam ini? Jom dengar episod terbaru setiap hari pukul 10 pm di t.me…
 
Hola salam bahagia 🥰🥰Hidup kadang naik turun, begitu juga dengan energi. Kalau energi hari ini rendah, besok ada Precious Light. Day Officer, konstelasi, Black & Yellow Belt nya bagus. Pesan bijak yijing nya bagus juga, fokus dengan kemenangan / kesuksesan kecil daripada terlalu ambisius ngejar kemenangan besar yang gak didukung kemampuan kita. Sel…
 
Sebenarnya, apa saja yg berlaku pada kita adalah termasuk dalam perancangan Allah. Dan kita kena berada dimana kita berada hari ini, untuk menyediakan kita ke peringkat jalan yang seterusnya. Setuju tak? Suka tips-tips macam ini? Jom dengar episod terbaru di t.me/sugarforyourmind. Dan jangan lupa follow kami di Tiktok & Instagram! 😉…
 
Happy new moon 🥰🥰We can use September direction according to QiMen since tomorrow. Make new hope, evaluate your annual planning or dreams. Trust the overall system, universe and Allah. Reward your effort. Balance your strength & weakness Balance body, mind and soul. Delete all old beliefs not serve you to be the best version of you, especially self…
 
Kalian punya BucketList ?? Gw ada FriendListeners !!! Malahan banyak banget, LOL yuk dengerin BucketList gw siapa tau ada kesamaan !!--- This episode is sponsored by · Anchor: The easiest way to make a podcast. https://anchor.fm/app--- Send in a voice message: https://anchor.fm/seni-adams/messageSupport this podcast: https://anchor.fm/seni-adams/su…
 
Apa kita boleh buat kalau ada seseorang dalam hidup kita yg kita dah cuba maafkan, tapi sampai harini kita masih simpan rasa dendam dan rasa marah? Kita boleh ingatkan diri kita yang Allah S.W.T hantar orang ini untuk upgrade diri kita. Sebagai alat untuk kita capai potensi diri yang sebenar. Suka tips-tips macam ini? Jom dengar episod terbaru di t…
 
Jom kita renungkan hari ini, bila kali terakhir kita berkata sesuatu yang menyakiti hati orang sekeliling kita? Dan perasan tak yang bukan mereka sahaja yang sakit, tapi kita pun akan sakit?' Suka tips-tips macam ini? Jom dengar episod terbaru setiap hari pukul 10 pm di t.me/sugarforyourmind. Dan jangan lupa follow kami di Tiktok & Instagram! 😉…
 
Apa sahaja yang dah terjadi pada masa lepas, samaada baik atau buruk adalah takdir yang Allah dah tetapkan. Tapi ramai antara kita yg masih terpereangkap masa lepas, dlam takdir yg Allah dah tetapkan. Yang kita dah tak boleh ubah. Suka tips-tips macam ini? Jom dengar episod terbaru setiap hari pukul 10 pm di t.me/sugarforyourmind. Dan jangan lupa f…
 
Mungkin kita rasa apa yang kita rancang itulah yang terbaik untuk kita. Tapi kita pun tahu yang pengetahuan kita ini terhad, dan Allah Maha mengetahui apa yang kita tak tahu, yang tersembunyi. Suka tips-tips macam ini? Jom dengar episod terbaru setiap hari pukul 10 pm di t.me/sugarforyourmind. Dan jangan lupa follow kami di Tiktok & Instagram! 😉…
 
Ada dua perkara yang akan merosakkan lagi jiwa kita. Dan inilah antara tipu daya dunia yang kalau kita tidak kawal akan memudaratkan diri kita... Suka tips-tips macam ini? Jom dengar episod terbaru setiap hari pukul 10 pm di t.me/sugarforyourmind. Dan jangan lupa follow kami di Tiktok & Instagram! 😉By Sugar For Your Mind
 
Orang kata, merdeka maksudnya bebas untuk buat pilihan sendiri dan bebas untuk buat apa sahaja yang kita nak buat. Tapi kenapa hari ini, walaupun kita dah ada kebebasan ini, kita masih rasa terperangkap? Apa maksud merdeka yang sebenar-benarnya? Suka tips-tips macam ini? Jom dengar episod terbaru setiap hari pukul 10 pm di t.me/sugarforyourmind. Da…
 
Masalah ramai orang ialah kita terlalu sibuk mencari apa yg kita tidak ada, sampai kita terlupa untuk gembira dengan apa yg kita dah ada. Suka tips-tips macam ini? Jom dengar episod terbaru setiap hari pukul 10 pm di t.me/sugarforyourmind. Dan jangan lupa follow kami di Tiktok & Instagram! 😉By Sugar For Your Mind
 
Kita boleh belajar macam-macam jenis tips untuk kekal positif, untuk kawal emosi. Ada tips yang berkesan dan ada juga yang kurang berkesan. Tetapi tips-tips ini tak bertahan lama kalau kita tak buat satu benda ini. Suka tips-tips macam ini? Jom join komuniti kami di https://bit.ly/JoinKomuniti_ExclusiveContent untuk jadi yang terawal terima tips ya…
 
"Perasan tak bila terjadi satu pergaduhan, kita akan rasa orang itu yang salah. Tetapi dia pula rasa kita yang salah. Jadi siapa sebenarnya yang salah?" Suka tips-tips macam ini? Jom dengar episod terbaru setiap hari pukul 10 pm di t.me/sugarforyourmind. Dan jangan lupa follow kami di Tiktok & Instagram! 😉…
 
Bila cakap pasal ujian, kita mesti terbayangkan ujian itu sebagai sesuatu kesusahan. Tapi sebenarnya ujian juga boleh datang dalam sesuatu yang baik. Setuju tak? Suka tips-tips macam ini? Jom dengar episod terbaru setiap hari pukul 10 pm di t.me/sugarforyourmind. Dan jangan lupa follow kami di Tiktok & Instagram! 😉…
 
Bila kali terakhir bila kita rasa marah bila ditimpa sesuatu musibah? Boleh jadi waktu ada orang yang buat tak baik pada kita, atau waktu sesuatu perkara buruk berlaku pada kita seperti kemalangan. Cuba kita ingat balik. Sebab sebenarnya ada empat cara kita respons dalam setiap musibah yang berlaku. Cuba kita renung balik hari ini, kita berada di l…
 
Hola salam bahagia 🥰🥰Hari ini gak ada masalah karena komunikasi kan ? Semoga baik2 aja karena udah nyimak energi harian di Telegram 'Bazi With Sari'.Pesan untuk 25 Agustus pas untuk yang merasa kurang sabaran, seperti saya dulu waktu masih muda 🤭🤭Sekarang juga masih muda sih tapi lebih matang jiwanya 💪💪 Besok untuk yang menunggu sesuatu terjadi, ak…
 
Dari kita kecil sampai kita besar, kita ada banyak impian dan cita-cita. Ramai antara kita yg selalu dengar belajar rajin-rajin dan kejar cita-cita, dan jangan lupa akhirat. Tapi betul ke turutan ini? Suka tips-tips macam ini? Jom dengar episod terbaru setiap hari pukul 10 pm di t.me/sugarforyourmind. Dan jangan lupa follow kami di Tiktok & Instagr…
 
If currently you are in unexpected situation totally different from your previous one,If you being forced by universe to leave your comfort Zone,Then you should listen to the Wisdom from tommorow Yijing, be patient, be persistent, and be adaptive. What shio Will be lucky tommorow ? What is the auspicious directions to use when you sit doing your ac…
 
Setuju tak yang hidup kita memang akan sentiasa rasa sempit bila kita mudah terkesan dengan apa yang orang kata. Jadi hari ini, jom kita dengar kisah Luqman Al-Hakim, Si Anak Dan Keldai" Suka tips-tips macam ini? Jom dengar episod terbaru setiap hari pukul 10 pm di t.me/sugarforyourmind. Dan jangan lupa follow kami di Tiktok & Instagram! 😉…
 
Teruntuk Sekolah Alam Bintaro untuk Sharing Sessionnya. Terima Kasih sudah menjadikan saya Seni Adams sebagai Guest Speaker.--- This episode is sponsored by · Anchor: The easiest way to make a podcast. https://anchor.fm/app--- Send in a voice message: https://anchor.fm/seni-adams/messageSupport this podcast: https://anchor.fm/seni-adams/support…
 
Selalunya bila kita berdepan masalah, selalunya kita akan cuba cari penyelesaian dengan guna cara logik. Selalunya kita usaha, kita tanya pendapat orang, minta tolong orang dan macam-macam lagi yang kita buat. Tapi tahu tak sebenarnya ada satu cara yang sangat efektif untuk cari jalan keluar untuk apa sahaja masalah yang kita tengah hadapi... Suka …
 
Tidak ada orang yang boleh buat kita stress atau marah. Tetapi kita sebenarnya yang menentukan apa yang kita rasa dan apa respons kita apa sahaja peristiwa yang berlaku. Kita yang bertanggungjawab untuk memilih apa yang kita fikirkan dan rasa, dan makna yang kita beri. Setuju tak? Suka tips-tips macam ini? Jom dengar episod terbaru setiap hari puku…
 
Dalam hidup kita, mesti ada seseorang yang kita rasa susah nak maafkan sampai harini. Tapi bukan kita tak cuba, cuma maaf yg kita bagi hanya sekadar keluar di mulut kita, tapi sebenarnya hati kita masih tidak membenarkan. Tapi setuju tak, yang selagi kita tak maafkan mereka, selagi itu kita akan terseksa? Sebab kita ni saling terhubung antara satu …
 
Untuk besok waktunya evaluasi ulang hidup. Jangan fokus hanya ke masalah lalu mengabaikan berkah yang Allah berikan. Di balik masalah adalah peluang untuk belajar, berkembang dan sukses. Hidup bukanlah perlombaan lari cepat. 🏃🏃Amati sekitar termasuk alam semesta di dalam diri kita. 👀👀 Besok terutama menguntungkan untuk shio kerbau, naga dan ayam. V…
 
Kawan-kawan setuju tak yang akan ada hari yang kita rasa sangat tak bersemangat & hilang tenaga. Mungkin disebabkan masalah kita rasa berat sangat. Jom buat aktiviti ini untuk reset balik minda kita. Suka tips-tips macam ini? Jom dengar episod terbaru setiap hari pukul 10 pm di t.me/sugarforyourmind. Dan jangan lupa follow kami di Tiktok & Instagra…
 
Punca kenapa kita kadang-kadang rasa stress & rasa kurang gembira ialah sebab kita terlalu fokus pada apa yang kita belum ada. Sebab itu kita selalu rasa tak cukup. Kita rasa kurang gembira dengan apa yang kita dah sedia ada. Dan bila kita kurang gembira, itu tandanya kita kurang bersukur. Suka tips-tips macam ini? Jom dengar episod terbaru setiap …
 
Loading …

Quick Reference Guide

Copyright 2021 | Sitemap | Privacy Policy | Terms of Service
Google login Twitter login Classic login